Ielts General Reading Sample Test Papers With Answers

This IELTS Reading post covers a total solution package for IELTS Cambridge x Reading Test B . This is a targeted mail for General Grooming candidates who have major difficulties in finding and understanding Reading Answers. This mail can guide you the best to understand every Reading answer easily and without much difficulty. Finding IELTS Reading answers is a step-by-step process and I hope this post tin aid yous in this respect.

IELTS General Training Reading Module: Cambridge 10, Reading Test B; with solutions and essential tips

IELTS Cambridge ten Test B: GT Reading Module

Section 1:

Questions 1-7

The headline of the passage: Passport Awarding

Questions one-vii (TRUE/FALSE/NOT GIVEN):

In this blazon of question, candidates are asked to observe out whether:

The argument in the question matches with the business relationship in the text- Truthful

The statement in the question contradicts with the account in the text- FALSE

The statement in the question has no articulate connection with the account in the text- NOT GIVEN

[For this type of question, you can divide each statement into three independent pieces and make your way through with the answer.]

Question 1: A husband can fill in an awarding form for his wife.

Keywords for this question: make full in, application grade,

The answer is found at the end of the first paragraph. The writer says here, "Your awarding grade must be completed in your own handwriting ." So, the lines clearly indicate that no one tin fill in the application form of others.

So, the answer is: FALSE

Question 2: Photocopies of documents are adequate in some circumstances.

Keywords for this question: photocopies, adequate, some circumstances,

The answer is found in lines 3-four of the second paragraph. The writer says hither, "All documents must be originals ;…" So, the lines clearly mean that all documents have to exist originals; and so no photocopies are allowed.

Then, the answer is: FALSE

Question iii: An incomplete awarding will affect processing time.

Keywords for this question: incomplete awarding, bear upon, processing time,

Paragraph no. iii talks near incomplete application. Hither, in lines five-seven the writer says, "Applicants should expect delays if the Passport Office receives a form with missing information ." So, incomplete awarding will make delays in delivery of the passport.

So, the answer is: TRUE

Question 4: The passport photos included with your awarding must be in colour.

Keywords for this question: passport photos, in color,

Paragraph no. 4 talks about photographs. But there is NO MENTION of color of photos in this paragraph.

So, the answer is: NOT GIVEN

Question v: A witness can be a relative of the applicant.

Keywords for this question: witness, tin can be, relative,

The concluding paragraph (the big paragraph) deals with 'the witness'. Nevertheless, in this paragraph we find NO MENTION of relatives or any relationships.

So, the answer is: NOT GIVEN

Question 6: Anyone acting every bit a witness must take a passport.

Keywords for this question: witness, must have, passport,

Nosotros can find the answer in paragraph no. 5 (the terminal paragraph). Hither, in lines 8-9, the writer states, ". . ..  .and be the holder of a valid passport."

So, the answer is: TRUE

Question 7: The passport applicant must sign their name on the dorsum of both photos.

Keywords for this question: applicant, must, sign, back of, photos,

The answer is in the concluding lines of the final paragraph. The writer says here, "Photos with this identifying information written in the applicant'southward own handwriting will non be accustomed." This means that the bidder cannot write on the dorsum of the photos.

So, the answer is: Imitation

Questions 8-14:

The headline of the passage: Auckland International Drome Services

Questions 8-fourteen (Listing of headings)

Follow the same rules of finding answers for List of Headings and check the first and concluding few lines of each paragraph. Most of the time, the answer is in that location for you lot containing some synonymous words, which accept a friction match with the lists of headings. If you cannot detect the answers in the kickoff and last few lines, you may need to check the heart of the paragraphs. (This nosotros did in other tests besides.)

Question 8: Department A

The first line gives us the answer. Information technology says, "The second floor of the International terminal offers a view of the airfield and all incoming and outgoing flights." This line indicates that information technology is an ascertainment expanse.

So, the answer is: ii

Question ix: Section B

Section B details the services provided for tourists who seek assist with travel affairs. Look at the lines, ".. .. and provide a comprehensive service for visitors to the city." As well, "…. Shuttle buses into the city heart are provided at a competitive cost."

So, the answer is: x

Question ten: Department C

Section C talks about medical/healthcare facilities provided at the airport. Wait at the post-obit lines, "…Passengers who require urgent medical attention should dial… .". Also, " .. . The airport pharmacy is located. . .. ."

So, the answer is: v

Question 11: Section D

Department D deals with luggage/baggage service, drove and storage. Look at the 2nd and 4thursday lines. "Departing passengers can completely seal their luggage or packages .. .. .." Also, ".. . .. Luggage storage, charged at $10… .. ."

So, the answer is: iii

Question 12: Section Due east

The final part of Section E gives united states the answer. "….. is required to make a payment of $25 when leaving the country." Here, when leaving the state = departure.

So the answer is: 9

Question 13: Section F

Again, the terminal office of section F provides us with the answer. "… .. Details of all arrivals and departures are displayed on the monitors located in the terminal halls and lounge areas." This ways passengers can get flying data from hither.

So the answer is: vi

Question 14: Department G

The eye part of section G gives the answer. "… .. . has several rooms bachelor for seminars or business organization gatherings. These are located adjacent . .. . ."  So, we can gather from this information that there are meeting facilities at the airport.

And then the reply is: iv

……………………………………………………………………………………………………………

Section 2:

The headline of the passage: Planning a gap twelvemonth

Questions fifteen-20: (TRUE/FALSE/Non GIVEN):

In this type of question, candidates are asked to discover out whether:

The statement in the question matches with the account in the text- Truthful

The statement in the question contradicts with the account in the text- FALSE

The statement in the question has no clear connection with the account in the text- NOT GIVEN

[For this type of question, y'all tin divide each statement into three independent pieces and make your way through with the respond.]

Question 15: For some young British people, the purpose of a gap year is to improve their academic qualification.

Keywords for this question: young British, purpose, gap year,

The answer is in the outset few lines of the offset paragraph. Here, the writer says, "The best reason to take a gap year between school and work or college didactics is to improve your CV with experience overseas . This is why some schoolhouse leavers in Britain now consider a year out to be essential." So, the lines hateful that the main reason is to improve CV, non to amend bookish qualifications.

And so, the answer is: Imitation

Question xvi: Meteor finds employment for immature people in the catering industry.

Keywords for this question: Shooting Star, finds, employment, immature people, catering

The reply is in the 2d paragraph. Lines 2-5 say, ".. .. . Magazines are total of 'Wanted' adverts for washing up in a restaurant. Well, nosotros don't do that – it's non our idea of excitement. Nosotros offer school leavers the adventure for outdoor adventure, to teach things similar sailing and snowboarding. .. "

And then, this company doesn't bargain with eating place jobs, rather they offer outdoor adventure, to teach things like sailing and snowboarding.

So, the answer is: FALSE

Question 17: Grooming with Shooting star can be expensive.

Keywords for this question: grooming, expensive

In paragraph no. 2 line no. v, we find the word 'train'. In paragraph no. 3 line no. 4, we discover the discussion 'grooming'. Just nosotros cannot find any reference as to whether the training is expensive or inexpensive.

So, the answer is: Not GIVEN

Question eighteen: New trainees find information technology easy to get the sort of work they want.

Keywords for this question: new trainees, easy to get, work they want,

The reply remains in the second paragraph, where the writer talks most how the new trainees can reap the rewards from Shooting Star's services. Look carefully, "No choice, really! In your year out you railroad train, travel and work; you can combine work with pleasure and reap the rewards." This line ways that young students tin can train and get piece of work easily.

So, the answer is: Truthful

Question 19: New trainees who desire work feel should cheque out vacancies before they depart.

Keywords for this question: new trainees, work experience, check out, vacancies, before depart

In the bullet point section, look at bullet no. two. Here, the writer gives tips and says, "What'southward more of import to you lot – travel or work experience? You can be flexible with travel plans but you must research job opportunities in advance."  So, the line means that work seekers need to do some checking of job vacancies in advance or before they depart.

And so, the answer is: Truthful

Question xx: Meteor helps with travel arrangements.

Keywords for this question: helps with, travel arrangements

Once again, in the bullet point department, look at bullet no. four. Here, the writer gives tips and says, "Sort out the admin in plenty of time – air tickets, visas, insurance and medical matters such as vaccinations for some destinations. These are your responsibility." So, gap year takers are not helped past Shooting Star in regards travel arrangements like air tickets, visas, insurance and medical matters such as vaccinations.

And then, the answer is: FALSE

Questions 21-27:

The headline of the passage: Succeeding at Interviews

Questions 21-27: (Identifying information)

[This question asks you to find information from the passage and write the number of the paragraph (A, B, C or D … .. ) in the respond sheet. This question will non follow any sequence, and so it volition surely kill your fourth dimension if you lot are not very good in speed reading. You lot should always rapidly read the first ii lines or last two lines of the expected paragraph initially. If you find the answers, you need non read the eye function. If you don't observe answers still, you tin skim the middle part of the paragraph.]

Question 21: the importance of good manners

Keywords for this question: good manners

In department F, the author talks near how to nowadays oneself with a good way, "Any the circumstances, you volition requite yourself an advantage past being friendly and polite … . ."

So, the reply is: F

Question 22: using your contacts

Keywords for this question: contacts

In department B, the answer is plant in lines 3-5, "… .. ask for an information pack or speak to people yous know who work for the company ." Here, speak to people y'all know = contacts

So, the answer is: B

Question 23: giving adequate responses

Keywords for this question: acceptable responses

The answer can be found in section One thousand. Lines 6-eight say, ".. .. Don't only give 'yes' and 'no' answers, only reply questions every bit fully as you can." This means an interviewee should give proper response.

So, the answer is: Thousand

Question 24: getting on well with colleagues

Keywords for this question: getting on well, colleagues

The answer can be found in lines ane-4 of section H, ". .. . : information technology is important to show good team spirit, that you possess good people skills and that you are friendly and approachable." This means the interviewee must show that he/she gets well with colleagues.

So, the reply is: H

Question 25: the data y'all may demand to provide

Keywords for this question: data, need to provide,

The answer tin exist establish in section C. Look at the first lines, "Prepare for questions you might be asked." And then a number of questions are also provided that interviewee may demand to provide.

So, the respond is: C

Question 26: being honest with the interviewer

Keywords for this respond: being honest

This reply tin also be plant in section G. In lines 3-5 the writer says, "Start of all, don't exaggerate. For example, if you don't take the exact experience the employer is looking for, say so and explicate y'all are willing to learn." This ways the interviewee needs to exist honest.

So, the reply is: G

Question 27: being punctual

Keywords for this answer: punctual

This answer can be establish in section D in the commencement lines. "Some other important point is never to run the risk of arriving late. " Here, never to run the chance of arriving late = being punctual.

And so, the answer is: D

……………………………………………………..…………………………………..

Department 3:

The headline of the passage: Serendipity – accidental discoveries in science

Questions 28-31: (Completing sentences/sentence completion/sentence endings)

[Here, candidates have to consummate sentences past matching 1 part of the sentence with the other. Candidates demand to check the keywords from the question parts and effort to match those keywords with the information given in the passage.]

Question 28: Nobel found that adding chemicals

Keywords for this answer: Nobel institute, adding, chemical

The respond is in paragraph no. 6 where we find reference to Nobel's experiment on nitroglycerine. In lines 4-6, the writer says, ".. . .Firstly, he experimented with calculation chemicals to nitroglycerine, but because the chemicals required huge amounts of resources and free energy to launder out, this process was considered to be impractical."

Here, this process was considered to exist impractical = unworkable.

So, the answer is: C (made the procedure unworkable)

Question 29: Nobel found that calculation sawdust and paper

Keywords for this respond: adding sawdust and paper,

Again, the answer is in paragraph no. 6. Look closely at lines half dozen-8. "He then tried to use fibrous material such as sawdust, charcoal or paper to stabilize the explosive, simply these combustible materials tended to catch burn when placed near nitroglycerine." Here, combustible = flammable. So, the process actually did no work.

Then, the respond is: F (increased the flammability of the mixture)

Question 30: Nobel found that adding brick dust

Keywords for this reply: adding, brick dust,

Once again, the answer is in paragraph no. 6. Await carefully at the concluding lines. "As an alternative, he added powdered brick dust to tame the explosive, as he knew that brick grit would not take hold of fire. However, the brick dust reduced the explosive power of the product, and and then was also found to be unsatisfactory." Here, the brick dust reduced the explosive power of the product = decreased the energy or power of the explosion.

So, the answer is: A (decreased the energy of the explosion)

Question 31: Nobel institute that mixing nitroglycerine with packaging

Keywords for this answer: mixing, nitroglycerine, packaging

We tin find the reply in lines 4-8 of paragraph no. seven. The writer says here, ". . . . and institute that when the packaging material was mixed with nitroglycerine it could be pressed into a compact solid. This solid retained the explosive power of the liquid, merely was entirely condom and reliable . . ." And so, the process was made safer by mixing packaging materials with nitroglycerine.

Then, the respond is: East (made the procedure safer)

Questions 32-37 (Matching list of options with statements)

(The rules for finding answers to this sort of question are uncomplicated. Just find the keywords and read around it advisedly. Then, requite a quick wait to check whether at that place is another statement provided in the text. If at that place is, check the reference carefully and decide your reply. Remember, the questions may non follow any sequential order. )

Question 32: He recognized the significance of an unexpected result.

Keywords for this answer: recognized, significance, unexpected result,

Every bit far every bit Daguerre was concerned, we notice no exact synonyms, but information technology can be hands understood from the lines in paragraph no. iii,"…. . . and he ended that the mercury vapour must accept improved the photographic result"  that he surely recognised the significance by the amount of time and effort he spent trying to observe which chemical intensified the image.

As far as Nobel is concerned, take a look at this line, "Nobel immediately understood the importance of this discovery." Information technology is from paragraph no. 8 line two.

And then, the answer is: A (true of both Daguerre and Nobel)

Question 33: He depended on the help of colleagues to solve a trouble.

Keywords for this answer: depended, help, colleagues, solve a trouble,

We do not detect any reference for any of the scientists about whether they got help from their colleagues.

Then, the answer is: B (truthful of neither Daguerre nor Nobel)

Question 34: He used unlike methods to find a solution to the problem.

Keywords for this reply: used, different methods,

In paragraph no. 6, we find how Nobel used dissimilar methods to find solution to the nitroglycerine process. We practise not find it for Daguerre.

So, the respond is: C (true of but one of them)

Question 35: He was encouraged to do this inquiry by his authorities.

Keywords for this answer: encouraged, by his government,

Over again, we do not detect any reference for whatsoever of the scientists on whether they were encouraged by their governments.

So, the answer is: B (truthful of neither Daguerre nor Nobel)

Question 36: He received an honour in recognition of his scientific piece of work.

Keywords for this answer: received, award,

The answer lies in paragraph no. iv in the very get-go line. "Daguerre's serendipitous research try was rewarded a year later with a medal."

And then, the answer is: C (true of simply one of them)

Question 37: He worked for a long fourth dimension to notice a way of keeping a process under control.

Keywords for this answer: worked for a long time, keeping procedure under control,

The reply is in paragraph no. two. Look at the lines no. v-8, "Desperate after an investigation lasting several months , Daguerre placed a lightly exposed photographic… . . .. . .  To his amazement, when he removed the plate several days later, Daguerre institute a strong paradigm on its surface."  This suggests that Daguerre worked difficult for a long time to keep the process under control.

Nosotros cannot detect this information for Nobel.

So, the reply is: C (true of only one of them)

Questions 38-40 (Summary completion with NO More THAN TWO WORDS)

[In this kind of questions candidates are given a summary for 1, two or three paragraphs with some fill in the blanks questions. As these are fill in the blanks or gaps, at that place is a condition of writing no more than than I, 2 or THREE words for each answer and candidates must maintain this status. Candidates need to detect out the related paragraphs by correctly studying the keywords form the questions. Then, they should follow the steps of finding answers for fill in the gaps.]

Headline of the summary: Daguerre'southward experiments

Question 38: Daguerre's work illustrated the comment made by Louis Pasteur that in society to take total advantage of a lucky discovery, scientists demand to have a _________.

Keywords for this answer: comment, Louis Pasteur,

The answer lies in the last lines of the first paragraph, where we notice reference to Louis Pasteur'south comment, ". .. . . . Still, Louis Pasteur noted the additional requirement involved in serendipity when he said, '…hazard favours only theprepared mind." Here, chance = lucky,

So, the answer is: prepared mind

Question 39: He found that exposure to ____________ had the desired outcome on a silverish-coated photographic plate, but only to a very limited extent. To his great surprise the image then became much clearer when it was stored in a cupboard.

Keywords for this answer: exposure, silver-coated photographic plate, limited extent, \

39. The respond lies in the last lines of the second paragraph. Look at the lines closely, "In 1838, L.J.G Daguerre was attempting to 'fix' images onto a copper photographic plate. After adding a silver coating to the plate and exposing information technology to iodine vapour, he found that the photographic paradigm was improved but still very weak."

So, the answer is: iodine vapour

Question 40: By a process of elimination, he discovered that collodion and alcohol were not responsible for this improvement. In fact, the removal of all the ___________ did not touch on the quality of the prototype. Information technology was some spilt mercury that had produced the effect.

Keywords for this answer: collodion, alcohol, not responsible, removal, did not touch on, quality, image,

In paragraph no. 2, look at these lines, "Daguerre placed a lightly exposed photographic plate in the cupboard in which laboratory chemicals such asalcohol and collodion were stored. To his amazement, when he removed the plate several days later on, Daguerre found a strong image on its surface." Then, he removed the chemicals on the plates.

So, the reply is: chemicals

wilsonusionswut53.blogspot.com

Source: https://www.ieltsdeal.com/ielts-general-training-reading-module-cambridge-10-reading-test-b-with-solutions-and-essential-tips/

0 Response to "Ielts General Reading Sample Test Papers With Answers"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel